Benefiet concert voor Lex Bak

Zoals de meeste van onze fans wel zullen weten, is onze dirigent Lex Bak getroffen door een zeldzame vorm van ruggenmergkanker. Voor deze ziekte bestaat in Nederland helaas nog geen genezende behandeling. Dit is uiteraard voor Lex en zijn gezin een enorme klap.

Er bestaat echter in de Verenigde Staten wel een experimentele behandeling die door Nederlandse verzekeraars niet wordt vergoed. Om deze behandling te kunnen betalen, is Lex' vrouw Sarina een crowdfundingsactie gestart: zie hiervoor https://www.lexbak.nl

Als ensemble willen we natuurlijk graag een bijdrage leveren. We werken daarom mee aan een concert op 27 maart 2022 in het Huis van Eemnes te Eemnes. Aan dit concert werkt ook een groot project harmonieorkest mee dat favoriete werken van Lex zal uitvoeren. Aanvang is 15:30. Toegang is 15 euro, wat uiteraard zal worden gedoneerd aan de crowdfunding.

Kaarten kunnen worden besteld op https://benefiet4lex.nl.

Poster Benefiet4Lex concert

Première saxofoonconcert in de Grote Kerk Schermerhorn

Op zondagmiddag 19 mei treden we op in de Grote Kerk van Schermerhorn. Hier wordt voor het eerst het nieuwe saxofoonconcert van componist John Franceschina ten gehore gebracht met als soliste: Ati Lust.

Aanvang: 16:00

Kaarten via: https://www.grotekerkschermerhorn.nl/agenda/

artikel schermerhorn 2019

Klassiek aan de Zaanbocht

Op zondag 27 mei om 15:00 heeft het NHBE een concert in de Vermaning in Wormerveer. Op het programma staan werken van verschillende Engelse componisten. 

Klassiek aan de Zaanbocht 4 kopie

Concert in Valkkoog

Het NHBE heeft haar eerste optreden van dit seizoen in het mooie kerkje in Valkkoog. Op zaterdag 7 oktober zullen wij met kleine ensembles een afwisselend concert verzorgen. Reserveren kan via www.kerkjevalkkoog.nl.

valkkoog flyervalkkoog concertprogramma

C'est la vie

De volgende concerten van het NHBE bestaan uit prachtige muziek uit het Franse taalgebied!

Het programma:

  1. Gilson - Suite pour 11 instruments à vent
  2. Milhaud - Chamber Symphony no. 5
  3. Françaix - 9 Pièces caractéristiques
  4. Debussy - Petite Suite

De uitvoering zijn op:

Schermerhorn 25 juni 15.00

O.L.vrouwgeboorte
Hornplein 1
Schermerhorn

Den Helder 1 juli 20.00

Triade
Middenweg 2
Den Helder

Cest la vie